Temsilciler-Özgecmis-Iletisim

Temsilciliklerimiz

Nida Öz: 1955, İstanbul, Fatih - Dıraman doğumlu. Yetmişli yıllardaki herkesçe bilinen siyasi karmaşa nedeniyle yüksek tahsilini yarıda bırakıp askere gitti. 1980'den 1991 yılları arasında Almanya’nın Darmstadt şehrinde, 1991'den bu yana da Darmstadt - Dieburg/ Mesel köyünde yaşamını sürdürüyor.

2000 yılının Eylül ayında, üzerinde uzun süredir çalıştığı “Şiirlendirilmiş Müzik, Müziklendirilmiş Şiir” çalışmalarını iki CD’den oluşan ve Avrupa’da -Türkçe olarak- ilk defa denenen, dinleme kitabı (sesli kitap) “Hoş Geldin” (Öz Yapım, LC 10049) adındaki bu yapıtında topladı. “Ahşap Bulutlar/ Ein Kind dieser Gegend (Ben Buraların Çocuğuyum)” H@vuz Yayınları, 2002, ISBN 3-9808611-0-4) adlı ilk şiir kitabı (iki dilli olarak 'Türkçe-Almanca' şiir severlere sunuldu. Yeni şiir kitabı baskı aşamasında.

29 kişinin katılımı ile gerçekleşen, “29 Harfle Dünyadan 29 Şair” (ISBN 3-9808611-1-2) yabandaki şiirin küçük bir "cep aynası"nı hazırlandı. Almanya'nın çeşitli kentlerinde şiir dinletileri/ edebiyat etkinlikleri hazırlamakta ve sunmakta. 2003 yılında ilkini gerçekleştirdiği bir şiir yarışması var. İleriki yıllarda yinelemeyi planlıyor.

Yurtdışındaki sanatçılarımızın yapıtlarını değerlendirmek amacıyla kurduğu ® Öz Yapım oHG'nin (H@vuz Yayınları - Anfora Verlag - Adım Yayınları) yönetmenliğini, editörlüğünü ve grafik tasarımlarını yapmakta. Bunun yanısıra şiir albümleri yapacak bir stüdyosu da bulunmakta.

www.havuz.de adlı “Bilgi Bankası/ Sanatçılar İnisiyatifi” içerikli İnternet çalışmalarına kurduğu "Kültür Sanat ve Eğlence Merkezi" nedeniye 2009 yılından bu yana ara vermiş bulunmakta. Önümüzdeki yıllarda yabanda yaşayan şair ve öykücülerin yapıtlarından oluşacak geniş kapsamlı iki antolojinin ön çalışmalarını sürdüren Öz, ilki 2005 yılının Aralık ayında yayımlanan ®" H@vuz Dergisi"nin (ISSN 1864-0524) Yayın Yönetmeni.

Edebiyatçılar Derneği Genel Yönetin Kurulu Üyesi ve Almanya Temsilcisi.

GEMA (Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungs rechte - Müzikli Gösteri ve Mekanik Çoğaltım Hakları Derneği - Almanya), P.E.N. (Postsecondary Education Network International
- Uluslararası PEN Kulübü - Türkiye) ve Darmstädter Kulturforum der Sozialdemokratie (Darmstadtlı Demokratlar Platformu - Almanya) Kurucu Üyesi.

Basın kartına sahip.